Dirk Gerritsen

Boeken

In 2008, 2010 en 2014 zijn er beleggingsboeken verschenen van de hand van Dirk Gerritsen. Hieronder staat een korte beschrijving van elk boek, vergezeld door reactie van de financiële pers en een bestellink.

The relevance of security analyst opinions for investment decisions

Het proefschrift van Dirk Gerritsen is in 2014 verschenen. In dit boek kijkt hij naar de relevantie van beleggingsanalisten. Het koersrendement rondom zowel adviezen gebaseerd op fundamentele informatie als adviezen op basis van technische analyse is onderzocht. Verder is er in het boek ook aandacht voor koersdoelen van analisten. Deze worden gekoppeld aan zowel overnamepremies als de kans op een succesvolle overname van een bedrijf. Ten slotte gaat het proefschrift in op fusies en overnames in een Europese context: wat zijn de factoren die grensoverschrijdende overnames kunnen verklaren?

De financiële pers over dit proefschrift: De Telegraaf, Het Financieele Dagblad.

Klik hier om het proefschrift te downloaden.

 

 

 

 

Eigen Schuld: Beleggingslessen uit de crisis

Eigen SchuldIn 2010 is het boek Eigen Schuld verschenen. Arie Buijs en Dirk Gerritsen blikken terug op de kredietcrisis: wiens schuld is het dat beleggers veel geld kwijt zijn? En wiens schuld is het dat de financiële wereld geconfronteerd wordt met een laag vertrouwen in de beroepsgroep? Op basis van feiten analyseren Buijs en Gerritsen wat er gebeurd is met bedrijven die te maken hebben gekregen met hedgefunds en private equity. Ook kijken ze naar de financiële structuur van bedrijven en daarbij natuurlijk ook naar claimemissies: wat zijn het en is het goed nieuws voor beleggers?

Ook financiële partijen worden geanalyseerd: wat zijn de werkelijke motieven bij analisten, kredietbeoordelaars en fondsbeheerders? En hoe kan men ervoor zorgen dat er voortaan niet zo snel meer in frauduleuze beleggingsvormen wordt gestapt?

Tot slot kijken Buijs en Gerritsen naar behavioral finance en technische analyse: is dit dan de manier om geld te verdienen op de beurs?

Bekijk hier de boekpresentatie van het boek.

De financiële pers over Eigen Schuld: De Telegraaf (pdf), Intermediair (pdf), Analist.nl (pdf), Euronext (pdf), Safe (Robeco) (pdf), Vereniging van Effectenbezitters, Financial Investigator (pdf).

Klik hier om Eigen Schuld te bestellen

Fabeltjes over beleggen: Borrelpraat en tegeltjeswijsheden nader bekeken.

Fabeltjes over beleggenDit boek is verschenen in 2008. Over aandelen doen veel beweringen de ronde. Zo zouden aandelensplitsingen goed zijn voor de koers,  zou januari een goede beleggingsmaand zijn maar mei tot en met augustus juist niet, stijgt de koers van bedrijven die eigen aandelen inkopen. En wat te denken van kleine bedrijven die het beter zouden doen dan grote? En beursgangen, moeten we daarbij zijn?

Buijs en Gerritsen analyseren dit soort vooroordelen op basis van koersen en feiten en komen daarbij tot verrassenden en wellicht soms ontnuchterende conclusies.

De financiële pers over Fabeltjes over beleggen: NRC Handelsblad (pdf), IEX (pdf).

Klik hier om Fabeltjes over beleggen te bestellen


© Dirk Gerritsen